Членство
Клъстер „Кулинарни изкуства и гостоприемство” е самоорганизираща се система от лица и организации, които си сътрудничат във вериги за добавена стойност и повишаване на конкурентоспособността. Чрез коопериране, участниците в клъстера постигат по-добри резултати, създавайки продукти с висока добавена стойност и повишено качество.
Сред настоящите членове на клъстера са представители от секторите на:
- Хотелиерството (хотели, къщи за гости, B&B и др.);
- Ресторантьорството (ресторанти, кетъринг услуги);
- Туристически услуги (турагенти, туроператори, екскурзоводи);
- Свободно време и забавления (организация на събития, вкл. фестивали);
- Консултантски, финансови и съпътстващи услуги (счетоводни къщи, ИКТ, агенции за подбор на персонал);
- Здравословен начин на живот (фермерски пазари, представяне на продукти от природата и др.)
- Образование (висши училища, професионални и профилирани гимназии, ЦПО)
Сред съмишлениците ни са и няколко браншови и представителни организации, както и множество физически лица.
Предимства и възможности
Членството в клъстер « Асоциация кулинарни изкуства и гостоприемство» осигурява следните предимства и възможности:
- улеснява взаимодействието между компаниите и други агенти в същата бизнес област, за да се извлече максимална полза от синергията в индустрията;
- създава възможност за намиране на партньори за проекти, които трудно биха могли да се осъществят самостоятелно: проучване и разработване на нови продукти, действия на пазарите, договори за споделени услуги;
- позволява достъп до важна информация в областта на бизнеса, която би била скъпа или недостъпна на индивидуална основа;
- дава възможност на малките компании да бъдат част от голяма организация и да се възползват от възможностите на всички членове;
- осигурява възможност за създаване на мрежи между дружества и агенти от други клъстери, така че те да могат да обменят знания и бизнес възможности;
- предлага национална и международна видимост, като инструмент за позициониране на група от компании.
Членовете на Асоциация „Кулинарни услуги и гостоприемство“ получават достъп до богато портфолио от услуги в следните направления:
Подкрепа
Сътрудничество
Промоция
Достъп
Стани член
Кампанията за нови членове на АКИГ е постоянно отворена, като тя е насочена към разширяване на дейността на клъстера и диверсифициране на предлаганите от членовете му продукти и услуги.
Новоприетите членове се ангажират с всички задължения, съгласно вътрешните регулационни актове и документи на Асоциацията.
Членовете на клъстера имат право на достъп и възможност да се възползват от всички услуги, които предлага организацията.
Членовете на клъстера имат следните задължения:
- Да участват пряко или чрез упълномощен представител в редовните и извънредни заседания на Общото събрание на Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“
- Да участват активно в дейностите на Асоциацията и да допринася за реализиране на целите на сдружението в съответствие със своята област на експертиза
- Да спазват всички вътрешни регулационни актове и документи на АКИГ, приети от неговите управителни органи
Членството в асоциацията е доброволно и свободно както за физически, така и за юридически лица.
За целта се подава заявление за членство по образец с подпис на лицето или управляващия представител на юридическото лице, както и със съответен печат на организацията. Упълномощените представители на юридическите лица също попълват и представят в оригинал пълномощно за участие в Общото събрание на асоциацията.
Заявления за членство се изпращат на хартиен носител на адрес:
гр. Добрич, ПК 9300, ул. „България“, №3, етаж 1, офис 4
До Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ /АКИГ/
Повече информация във връзка с членството в Асоциацията можете да получите на:
• тел. за информация: +359 58 655 626
• e-mail: akig@abv.bg
Правилник за организацията на дейността и обслужване на членовете на Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ (АКИГ)
Етичен кодекс на членовете на Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ (АКИГ)
Образец на заявление за членство